منوی دسته بندی

افراد ثروتمند چگونه فکر می کنند؟

اسرار ذهن ثروتمند

مقدمه

همه ی ما یک نقشه ی مالی شخصی داریم که در ضمیر ناخودآگاهمان ریشه دارد و همین طرح و نقشه است که بیش از هر چیز دیگر چگونگی وضعیت مالی ما در زندگی را تعیین می کند. طبق گفته های هارو اکر، شناخت و حتی تغییر این طرح و نقشه ی ذهنی، کار چندان سختی نیست. اگر مثل افراد ثروتمند فکر کنید و کارهای آن ها را انجام دهید، دلیلی وجود ندارد که نتوانید مثل آن ها ثروتمند شوید.

ارتباط افراد مختلف با پول و ثروت

همه مردم می‌خواهند ثروتمند شوند. افراد برای رسیدن به موفقیت مالی راه‌های زیادی را امتحان می‌کنند اما اکثراً شکست می‌خورند. هرکس به شکلی با پول و ثروت در ارتباط است. بعضی افراد به هرچیزی دست می‌زنند طلا می‌شود. اما بعضی دیگر با استفاده از یک ایده کسب‌وکاریِ خوب، پول هنگفتی به جیب می‌زنند؛ البته که ممکن است که بعد از موفقیت مغرور شوند و در یک سرمایه‌گذاری بد همه ثروتشان را از دست بدهند. بعضی از افراد هم اصلاً سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و همیشه هم نیازمند پول هستند. بنابراین ارتباط افراد مختلف با پول و ثروت متفاوت است.

غالب افراد فکر می‌کنند که اگر اطلاعاتی درباره مدیریت مالی و راهکارهای تجارت داشته باشند، می‌توانند به موفقیت مالی برسند. اما این طرزِ فکر کاملاً اشتباه است. چراکه موفقیت مالیِ ما وابسته به الگوهای ذهنی ما است که در ناخودآگاهمان نقش بسته‌اند. بنابراین فقط زمانی مسائل مربوط به درآمد و هزینه‌هایمان تغییر خواهند کرد که الگوهای ذهنی‌مان تغییر کنند.

الگوهای ذهنیِ ثروتمندان

الگوهای ذهنی مانند برنامه‌هایی هستند که بر روی مغز ما نصب شده‌اند و رفتار ما را کنترل می‌کنند. این الگوها از تجربیات دوران کودکی و سرمشق‌های فکری هر فرد نشات می‌گیرند. به‌ طور مثال، وقتی یک کودک جملاتی را مانندپول علف خرس نیست یاپول چرک کف دست است، از والدینش می‌شنود، الگوی ذهنی او در مورد پول شکل می‌گیرد.

بسیاری از مردم پتانسیل ثروتمند شدن را دارند، اما تنها تعداد کمی هستند که ثروتمند می‌شوند و ثروتمند باقی می‌مانند. این افراد معدود، کسانی هستند که همچون یک میلیونر فکر می‌کنند. الگوهای ذهنی ما در مورد پول و ثروت مثل ترموستات عمل می‌کنند. اگر ترموستات یک فرد، خیلی پایین تنظیم شده باشد، همان لحظه که دستش به مقداری پول می‌رسد، آن را هدر می‌دهد. اما اگر ترموستات فرد، بالا تنظیم شده باشد، وقتی آن فرد به مقداری پول دست پیدا می‌کند، تلاش می‌کند تا به‌وسیله آن ثروتش را بیشتر کند.

درست است که همه چیز پول نیست اما حقیقت آن است که بدون آن هم زندگی بسیار دشوار خواهد بود. اگر والدین فرد معتقد باشند که «پول خوشبختی و خوشحالی نمی‌آورد» الگوهای ذهنی فرزندشان فقیر شکل می‌گیرد و ترموستات او پایین تنظیم می‌شود. اما اگر والدینی به کودک خود آموزش دهند که «با پول می توان خوشحال بود»، فرزندی تربیت کرده‌اند که ترموستاتش بالا تنظیم شده و طرزِ فکر میلیونری دارد. البته باید دانست صرف پول برای خوشبختی و شاد بودن کفایت نمی کند و آن تنها بخشی از چرخه خوشبختی است.

اما نکته تامل برانگیز آن است که ما به صورت ناخودآگاه، استراتژی‌های مالی والدینمان را تکرار و تکثیر می‌کنیم.

ایجاد الگوهای ذهنی ثروتمند

افرادی که مانند یک ثروتمند می‌اندیشند، سعی می‌کنند با آموختن، الگوهای ذهنی قدیمیشان را پاره کنند و راه‌های پولدار شدن را بیاموزند. مثلاً برای این که فروشنده خوبی شوند، چند کتاب در این زمینه می‌خوانند تا یاد بگیرند. البته تنها خواندن کتاب برای ثروتمند شدن کافی نیست.

الگوهای ذهنی ما در رفتار و عاداتمان نمود پیدا می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهیم از شر آن‌ها خلاص شویم، باید الگوهای ذهنی جدید را آن‌قدر تکرار کنیم که در وجودِ ما تبدیل به عادت شوند. درحقیقت، هرکس بخواهد ارتباطش با پول را تغییر دهد، باید عاداتش را تغییر دهد. با یک مثال ملموس می توانیم مرز بین عادات عادی و ذهن ثروتمند را شناسایی کرد: فرض کنید در یک پاساژ هستید و یک کیف‌دستی می‌بینید که تخفیف خوبی هم خورده است. در حالت عادی شما این‌گونه فکر می‌کنید: «آن‌را بخر، این یک خرید مقرون به‌صرفه است.» اما این موقعیت دقیقاً همان جایی است که باید از برنامه‌ جدیدتان پیروی کرده و بگویید: «اگر در مضیقه و بدهی هستی، نباید چیز اضافه‌ای بخری».

اگر می‌خواهید از نظر مالی موفق باشید، باید این تفکر را در خود نهادینه کنید که «خودتان کنترل کننده زندگیتان هستید».

مدیریت پول

اگر می‌خواهید ثروتمند باشید باید به‌ جای پنهان کردن پول در بالش یا اکتفا به سود بانکی که در کشور ما غالبا از تورم عقب می ماند، می بایست مدیریتِ آن‌ را یاد بگیرید. مهم نیست در چه عرصه‌ای، راه‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد که منجر به افزایش پول می‌شود. البته قطعا باید بازار را شناخت. با خواندن این جمله شاید شما به عادات خود رجوع کردید و در ذهن گفتید: خب این کار من نیست!! اینجاست که باید عادات خود را تغییر دهید.

یک سوء‌تفاهم در زمینه ثروت وجود دارد! اکثر مردم به اشتباه فکر می‌کنند درآمد بالا تمام چیزی است که انسان را ثروتمند می‌کند. از‌ این رو وقتی می‌خواهند در مورد پول و ثروت صحبت کنند ‌می‌پرسند: «درآمدت چقدر است؟» این طرز فکر کاملاً اشتباه است. ثروتمندان همیشه بر روی ارزش خالص دارایی‌هایشان تمرکز دارند. یعنی ارزش دارایی‌هایشان را به عنوان ثروت در نظر می‌گیرند و نه درآمدشان. داشتن «درآمد غیرفعال» برای ثروتمند شدن هم بسیار مهم است. درآمد غیرفعال به معنی پولی است که شما بدون کار کردن (از سود سهام، سرمایه‌گذاری و…) دریافت می‌کنید.

شما برای سنجیدن ثروتتان باید ارزش دارایی‌هایتان را در نظر بگیرید و نه درآمدهایتان

برگرفته شده از:

کتاب اسرار ذهن ثروتمند اثری از هارو اکر (T. Harv Eker)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×